Followers

Wednesday, April 27, 2016

update kisah hidup yang dah lama x terupdate..hihi










 
 kenangan raya tahun 2015..all blue..royal blue  tema diberi..my abu dzar baru je berusia 3 bulan kalau tak silap time ni..kopiah masih longgar lagi...


Harta ku ..semoga menjadi saham akhirat ibu..mendoakan ibu dan ayah selalu bila kami tiada kelak..

 ok..abu dzar  nampak tak selesa langsung...dating bertiga dengan baby kt kenny roges..( x tau btul ke tak spelling ni)

Abu dzar di tanjung batu bintulu...konon-konon nak fotoshoot..



x ingat abu  dzar berapa bulan time ni...time ni shopping dgn papa ..


                 jadi model patung jap...mak mok yang cantik tengah betulkan baju kita :-)

   ibu dan abu dzar ... sejuk kat mall time ni seba tu abu dzar lengkap berstoking hihi



yang ni ..x tahu nak kata apa..tunggu makanan datang ..:-) 



musim durian...papa nak belanja ibu dan abu dzar durian paling sedap katanya ....lokasi..pasar malam bintulu 


ok..tgk sendiri...surprise bday gift..

                                                -waktu akikah abu dzar...make up free je :_)



                                          6 bulan sudah ...abu dzar dah start makan bubur ..-)



                                                    wajahmu yang selalu ku rindu...


                                            sila fokus kat stoking...tgk apa yang lain dari lain je...:-)


wahai anakku janganlah kau condong ke arah dunia sahaja..condonglah ke arah akhirat..ibu dan ayah sedang berusaha mendidikmu menjadi anak yg soleh ..amak yang mampu menjadi saham akhirat ibu dan ayat kelak...semoga kau membesar sehebat namamu ..

Terima kasih kerana sudi singgah di blogku yg tak seberapa ni(^_^)

Thursday, October 16, 2014

Mama dan Papa tak sabar tunggu baby !!!!! yipieeee

Dear my baby yang dah berusia 4 bulan 1 minggu..17 minggu

Hai ..lama x update blog..kesihatan tak berapa baik, asyik pening dan muntah..everyday is my morning sickness.  Bila kandungan dah masuk 4 bulan baru lah badan ni rasa sihat dan bertenaga cket..huhu...tengah free ni boleh la pokpet lebih cket yee ... diana nak share pengalaman baby tendang dalam perut...best gilerr ..hubby pun x sabar nak balik jumpa n rasa tendangan baby setiap hari..diana ingat lagi  hari raya haji yang lepas diana dan husband pegi buat scaning untuk baby di hospital swasta..time tu kami request nak buat 4D scanning walaupun mahal...sebab last scan baby waktu dia berusia 6 minggu, baby kecil lagi time tu.
 Besar baby mcm kacang hijau dan..sekarang baby dan 4 bulan...baby dah gerak2 dalam peyot mama...hihi papa  pun boleh tgk baby tendang ..gerakkan tangan dan ynag paling best sangat  mama dan papa dapat tgk jantina baby...Allah maha besar...sebab time 4 bulan ni dh boleh tgk jantina baby dengan jelas...tp biarlah menjadi rahsia diana dan suami...
Mama sangat teruja bila baby dan quickening ( membuat pergerakan pertama ..)  mama paling tak sabar nak tgk tapak kaki baby kat peyot..oh ye lupa nak gi tau ..diana dan suami buat video sekali...kalau rasa rindu nak tgk baby bo




leh lah laju2 buka lappy ye..

Pesanan untuk baby:  Baby membesar dengan sihat k...baby dah belajar awal sebab setiap hari baby follow mama pg kerja ..hihi nanti baby dah keluar boleh tgk mama dan papa ...i love u so much..untuk suamiku yang selalu sabar dengan segala kerenahku..cerewet nak makan mcm2 dan tak pernah merungut..jutaan terima kasih untuk segala bahagia dan pengorbananmu...ilove u so much dear...until jannah.

Terima kasih kerana sudi singgah di blogku yg tak seberapa ni(^_^)

Friday, July 25, 2014

raya oh raya vs my morning sickness

Dear bloggers...

Hari ni nk membebel cket...raya tinggal 3 hari lg...tp mud raya seakan-akan tak ada...myb sebab penyakit baru yang ku hidapi ini..iaitu morning sickness..tuhan je yang tahu mcm mana aku tanggung suami ini...semua ibu-ibu di luar sana mesti pernah rasakn...pg kerja dengan x de mud nye...ulang alik ke tandas sebab rasa mual..nk muntah, tapi tak juga muntah...ya Allah berikan aku kekuatan untuk menghadapi semua ini...semoga babyku nanti sihat amin....petang ni nk p shopping raya...tp aku dh dpt agak...kompem aku boleh bertahan 30 minit je..pas tu mesti aku rasa berada di tengah- tengah lautan bergelora..huhu dugaan....ok lah apa2 pun kena kuat .....thanks en.suami sebab paham keadaan isterimu ini

comelkan mata baby ni..diana suka tgk baby ni...comel sangat....

ok bye..

                                                                
Terima kasih kerana sudi singgah di blogku yg tak seberapa ni(^_^)

imbas kembali....majlis perkahwinanku...6/6/2014


salam semua..tak terasa dah sebulan lebih diana  bergelar isteri orang...happy dan bahagia sangat..syukur ya Allah atas nikmatmu...dan telah permudahkan segala urusan kami sekeluarga...walau Allah permudahkan semuanya..namun di dalamnya terdapat pelbagai ujian...semua itu akan membuatkan kami sekeluarga lebih kuat...ucapan terima kasih buat semua dan seluruh ahli keluarga terdekat mahupun yang jauh kerana telah membantu menguruskan walimatul urus diana dan suami...

 Terima kasih yang tak terhingga untuk en.suami kerana telah sabar menghadapi kerenahku sepanjang menguruskan perkahwinan kita...i.love.u.so much...kau adalah anugerah terindah buat ku...insyaAllah diana berjanji akan jadi isteri yang baik dan menjadi ibu yang baik untuk bakal anak kita nanti...

Dan...Alhamdulillah...Allah memberikan kami hadiah yang tidak terhingga nilainya...diana telah disahkan hamil 4 minggu..bersyukur sangat sangat sebab impian kami untuk mendapat baby awal di makbulkan Allah...doakan semoga kandungan diana sihat dan selamat sehingga bersalin...amim

     Saat cincin di sarung...dup dap..dup dap...

Gambar kenangan bersama keluarga di indonensia..terima kasih semua....
  















Terima kasih kerana sudi singgah di blogku yg tak seberapa ni(^_^)

Saturday, November 2, 2013

Officially aku dah start diet ...nak kurus macam dulu-dulu !!!!!




Berangan kurus jap :-) 
 

Hai ..peeeps!!!
lame x update blog yang dah bersarang ni...nak kata bz x de la sangat ..malas je hihi
my latest pic 2013..semua orang kata aku dah gemuk..mana-mana je pegi mereka kata aku gemuk ...aku rasa diorang tak tipu memang betul kot aku dah gemuk..huhu... aku x boleh duk diam je..need to do something...huhu...

Aku start reading kat google, cm ne nak kuruskan badan balik..byk info yang aku dpt...aku ambik yang positif je dan abaikan yang negatif.. x nak ubat-ubat yang aku tak tahu kesahihanya..(betul ke apa yang aku tulis ni ) ...abaikan kalau typing error ye ...okeh kat entry ni aku nak share kat korang semua usaha-usaha yang aku dah buat untuk dptkan kembali shape aku yang dulu-dulu...


sumber : Google 

Sekarang aku tengah minum benda ni ...aku suka sebab benda ni x lah menyusahkan aku ...aku hanya perlu  ke tandas sehari sekali je ..i mean membuang ye ..tp teh ni depend  pada org gak sebab adik aku minum teh ni ..pukul 2 tiga pagi perut dia meragam..hahaha...opss tergelak plak !   tapi x tahu la kalau dah masuk sekolah nanti ..habislah kalau perut aku meragam time2 ada kelas ni...minta di jauhkan .. oh ye.. teh ni harga dia  RM28 ++ cam tu..  yang kotak besar plak aku x  hingat berapa ..ada jual kat watson dan guardian ..aku selalu beli kotak kecik je..tak mampu nak beli yang besar..lagipun teh ni boleh recycle 2 tiga kali ye..kalau dah guna tu..nanti boleh guna lagi untuk bancuhan kedua ..sampai la dah tak de warna J ( kedekut tahi hidung masin )



Oh ye lupa nak mention kat sini..jangan bergantung kat teh tu je..kita kena bersenam atleast  30 minit sehari..kalau dah tak larat sangat pun berjalan je ..sebab kita kena bakar kalori dalam badan..kalau rajin bersenam kaki pun boleh jadi cantik..ala..ala model gitu ..:-) gurau je jangan mare ...makan pun kena jaga banyakkan makan sayur-sayuran hijau  dan buah -buahan..aku ni berat cket kalau nak makan buah, tak tahu kenapa....erggggh..tulunnn

oh my dear ..my hubby zaidi ..pleazz bagi support ye + belikan alat penimbang sekali ..bagi semangat cket  :-) loveuowez



Terima kasih kerana sudi singgah di blogku yg tak seberapa ni(^_^)